Névtér

NÉVTÉR


Hajdúböszörményi életrajzi adatbázis


HAJDÚSÁGI MÚZEUM NÉVTÉR


A közgyűjteményi szféra a tudásalapú társadalom egyik legfontosabb tartalomszolgáltatója. Ezért a magyar kultúrafogyasztók érdeke a lehető legteljesebb körű és a lehető legszabadabb formában történő hozzáférés a kulturális javakhoz.

Alkalmazkodva a közgyűjteményi szakma változásaihoz és a Közgyűjteményi Digitális Stratégiához a Hajdúsági Múzeumnak is az egyik fő célja a kultúrához és kulturális értékekhez való szabad hozzáférés biztosítása. Így múzeumunk – mint a kulturális örökség feldolgozásával foglalkozó intézmény – elérhetővé tette a személynévterét.

A múzeum ez ideáig különböző szegmenseiben kezelt személynév adatbázisai a most kialakított Névtér modulon keresztül egységesen és egyszerre lesz elérhető, és kezelhető. A névtér kialakítása nem rövidtávú folyamat, folyamatosan történik a feltöltése.

Hajdúsági Múzeum Fotótára


Használati útmutató

Az kereső legördülő listájából kiválasztjuk a „Név” mezőt, majd a kereső ablakába beírjuk a keresett személynevet, vagy annak kezdőbetűjét, vagy a név töredékét.

Lehetőség nyílik egyes személyekhez kapcsolódó rokonságban álló személynevekre, vagy a múzeum gyűjteményéhez kapcsolódó találatokra tovább navigálni a weboldalon.


Kontraszt
Betűméret növelés