DIOO a múzeumban

A Hajdúsági Múzeumban két hónapig ingyenesen kipróbálható a DIOO!

Mi a DIOO?

Interaktív, egyszerű, látványos, izgalmas és játszva fejleszt!
Ez a DIOO, azaz a Digitális OkosJáték Óvodásoknak.
Egy új, innovatív, különleges magyar fejlesztés, mely még csak most indult hódító útjára, de máris számos elismerést kapott azoktól, akik kipróbálták az eszközt és a programot.

Hogyan működik?

Érintőképernyővel, hang-utasításokkal felmérjük a gyermekek jelenlegi képesség- és tudásszintjét. Majd játékos feladatokkal megtanítjuk őket azokra az alapokra, képességekre, melyekkel magabiztosan kezdhetik meg iskolai tanulmányaikat – „személyre szabott, játékba csomagolt tudás”!

Mikor iskolaalkalmas egy gyermek?

Különböző és folyamatosan változó feladatokkal 8 képességet tesztel a program – a képességekben elért eredmények azonnal megadják a választ.

A fejlesztőeszköz

Az óvodában telepített „munka állomások” látják el a kijelzés, adatbegyűjtés, mérés, azonnali kiértékelés feladatát. Wifi-n kommunikáló, érintőképernyős fali konzolba ágyazott végpont, RFID chipazonosítással. Központi szerver végzi a begyűjtött adatok tárolását és feldolgozását.

 

Digitális OkosJáték Óvodásoknak elnevezésű magyar képességfejlesztő eszközt egyre több óvodás gyermek érintheti meg, és egyre többen vélik, hogy a keretek közé helyezett tesztjátékok segítik a jövő nemzedékének fejlődését.

DIOO nem egy számítógép, amit a kisgyerek bármikor és bármennyi ideig használhat, nem a divatos tablet vagy telefon, azaz nem korlátok nélküli játék a világhálón, hanem éppen az ellenkezője. Egy olyan magyar innováció, amely versenyképessé teszi a felnövekvő generációt azáltal, hogy személyre szabottan és egyénileg fejleszt.

Fontos szempont az is, hogy támogatja az óvodapedagógusok munkáját, élményt nyújt gyereknek, szülőnek és pedagógusnak egyaránt.

S ha a világ fejlődik, és minden az informatikai tudásra támaszkodik, az elől mi sem bújhatunk el, hanem lépést kell tartanunk, hogy az élvonalban maradjunk.

További információ, időpontkérés:

KISS GERGELY

HAJDÚSÁGI MÚZEUM

4220 HAJDÚBÖSZÖRMÉNY, KOSSUTH LAJOS UTCA 1.

TEL: +36 (52) 229 038

E-MAIL: HELLO@HAJDUSAGIMUZEUM.HU

 

About the author: Kiss Gergely